Vaktherapie Beeldend

Vaktherapie Beeldend is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen waarbij er onder begeleiding van een vaktherapeut gewerkt wordt met beeldend materiaal en beeldende technieken. Denk hierbij aan schilderen, tekenen, boetseren, werken met papier, krijt, houtskool, speksteen etc. 

Het doel van de therapie is om een veranderingsproces en/of een uitingsproces op gang te brengen waarbij de oefeningen worden afgestemd op de mogelijkheden en de hulpvraag van de cliĆ«nt. Door te doen en te ervaren gaan we samen op zoek naar antwoorden, oplossingen en/of acceptatie. Door de ervaringen te bespreken en de link te leggen met ervaringen uit het dagelijkse leven wordt het geleerde omgezet naar de praktijk.


 

Voorbeeld

Anna (16 jaar) is aangemeld door haar ouders in verband met een negatief zelfbeeld. "Bij Jolanda doe ik oefeningen waarbij ik de leiding moet nemen en bijvoorbeeld moet bepalen met welk materiaal we gaan werken en hoe groot we gaan werken. Dat was best eng want ik maakte altijd hele kleine dingen en liet juist anderen mij vertellen wat ik moest doen. Ook doen we landje veroveren waarbij ik snel een zo groot mogelijk stuk van een vel papier met krijt in moet nemen, wie het snelste en het meeste ingekleurd heeft die heeft gewonnen.

Eerst durfde ik mijn mening niet te geven maar nu wel en als iemand nu mijn plekje op school in pikt zeg ik er wel wat van"